Programa de prevenció i intervenció psicològica per a gent gran

El Programa de Psicoteràpia Psicoanalítica de Grup per a la Vellesa té com objectiu fer prevenció i intervenció psicològica facilitant i acompanyant els processos psicològics propis de l'envelliment. A través d’aquest acompanyament de la gent gran per part de professionals de salut mental es busca millorar l'estat de la seva salut i disminuir el malestar i el patiment mental que presenten en relació als processos d'envelliment psicològicament mal resolts.

Aquest programa va néixer l’any 2010 com una iniciativa liderada pel Dr. Pere Folch, que va permetre la col·laboració entre la Fundació Congrés Català de Salut Mental i el Departament de Salut Mental de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària. Des del seu inici, ha donat assistència a més de 200 usuaris/àries.

En els darrers anys el programa ha rebut una subvenció específica per part del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Programa de prevenció i intervenció psicològica per a gent gran

Característiques del servei

  • És públic i gratuït.
  • Es dirigeix a persones majors de 65 anys derivades al grup terapèutic pel seu metge de família o infermera comunitària.
  • Es duu a terme en grups terapèutics que es reuneixen una vegada a la setmana a les àrees bàsiques de salut del districte de Sants-Montjuïc durant aproximadament 40-45 sessions.
  • En la darrera  edició de l’any 2017 s’han realitzat grups terapèutics a ABS La Marina, ABS Manso, ABS Numància i ABS Magòria, a més d’un grup al Centre de Salut Mental de Sants.

Programa de Psicoteràpia de Grup per a la Vellesa
Glòria Mateu, Doctora en Psicologia i Psicoterapeuta del CSMA Montjuïc , i Joana Lara, Psiquiatra i Psicoterapeuta Psicoanalítica del CSMA Sants, parlen de la prevenció i intervenció psicològica per a gent gran que s’ofereix des del Programa de Psicoteràpia Psicoanalítica de Grup per a la Vellesa.


Equip

  • Coordinador del projecte: Jordi Codina.

Per a més informació:

Consultar amb el metge de capçalera o infermera del seu ambulatori.


CSMA Sants csmas@fhspereclaver.org
CSMA Montjuïc csmapsm@fhspereclaver.org