Consulta Jove

Consulta Jove és un espai adreçat als adolescents dels 12 als 21 anys del districte de Sants Montjuïc i Barcelona que busquen:

 • Eines i recursos per millorar les habilitats personals i les relacions socials
 • Fomentar i afavorir l'autoconeixement en moments de desorientació, dubte o patiment
 • Servei d'assessorament, suport i acompanyament
Consulta Jove és un espai adreçat als adolescents dels 12 als 21 anys del districte de Sants Montjuïc i Barcelona

Consulta Jove és també un projecte multidisciplinar per a les famílies i els professionals que treballen amb els joves amb l'objectiu de proporcionar-los una xarxa de suport i atenció especialitzada.

Qualsevol jove pot en algun moment tenir la necessitat de consultar o requerir ajuda, per diferents aspectes en relació al seu moment evolutiu. L'aposta que fem és perquè creiem que l'adolescència, si bé és un període crític, també està ple de possibilitats. És un moment en el que cal prendre moltes de les decisions que després marcaran el futur de cada persona, per tant l'atenció precoç i l'ajuda davant de les problemàtiques que sorgeixen en aquestes edats, és un repte de gran rendibilitat social.

Sóc jove i sento...?

No sé què fer
Em sento sol
Em costa fer amics
Estic agobiat
A casa no m'entenen
No m'agrada com em veig

Aquí t'escoltem! Vine a la Consulta Jove. Servei gratuït i confidencial!

Qui som?

Sant Pere Claver som una entitat sense ànim de lucre amb més de 65 anys d'experiència al servei de les persones, amb especial atenció als joves i adolescents en risc d'exclusió. La trajectòria dels diferents serveis de la Fundació ens ha portat a plantejar un recurs de tipus preventiu, on es pugui adreçar qualsevol adolescent, família o professional amb dubtes o preocupacions diversos en relació a la salut mental. Un programa, vinculat a la resta dels serveis de la Fundació, que pretén complementar l'atenció, orientació i suport als joves per enfortir el seu coneixement personal. Un espai d'escolta activa que contribueixi a millorar i enfortir aspectes de la persona que en un moment determinat poden generar dificultats

Per què un servei com Consulta Jove?

vídeo Hospita de Dia Consulta JoveDurant l'adolescència, disminueixen molt les consultes als serveis sanitaris. És una contradicció, donat que és un període de gran fragilitat principalment en l'esfera de la salut mental. Entre l'inici de la pubertat i els 21 anys , comencen els canvis físics que impliquen la pubertat, després donen lloc a canvis psicològics en el sentit de com la persona es sent amb si mateixa; noves idees, pensaments propis i, per tant, acaba canviant la manera de relacionar-se amb el seu entorn. Aquest canvi implica que les relacions amb la família, l'escola i els amics prenen una nova dimensió. És a dir, un procés que acaba amb una nova identitat.

Tots els canvis que succeeixen, tenen com a característica que són sobtats i en un temps molt curt de la vida. Per tant, la persona, en ocasions, no té el temps necessari per pair el que li està passant i això pot portar a patir inestabilitat, incertesa, malestar, pors. És un moment difícil i de patiment per el propi adolescent i la família, en el què es desencadenen situacions més o menys conflictives en el nucli familiar, escolar i social.

La Consulta Jove vol afavorir una porta oberta i d'accés fàcil i àgil per a tot aquell adolescent que vulgui expressar, preguntar, compartir o plantejar dubtes, o simplement, estigui amoïnat. També, un servei per als familiars i els professionals, que treballen amb adolescents i vulguin contrastar amb nosaltres les seves experiències. Aquesta necessitat està prou documentada i hi ha molta coincidència alhora de valorar aquest tipus de serveis tant pel que fa a Catalunya com en l'àmbit europeu. És en aquest sentit, que esperem que aquest nou programa pugui assolir aquestes fites.

Característiques del servei

 • És públic i gratuït
 • Interdisciplinar: Psiquiàtric, psicològic, social i educatiu
 • Per a nois i noies entre 12 i 21 anys
 • De suport a les famílies
 • Per compartir experiències amb els professionals implicats
 • No cal derivació. Poden venir i/o trucar directament
 • Els atendrem sense llista d'espera
 • Facilitarem la derivació al servei que calgui, si així ho requereix la situació
consulta jove punt de llibre

Contacte

C. Mare de Déu de Port, 344
08038 Barcelona
Mòbil. 661 70 89 41
Tel. 93 431 71 62
consultajove@fhspereclaver.org

Horari d'atenció: tots els dimecres de 14h a 18h

Professional referent:
Dra. Assumpció Soriano Sala
Psiquiatra i Psicoanalista
Responsable Assistencial Consulta Jove
Sant Pere Claver - Fundació Sanitària

Equip:
Lluís Gol, educador social
Berna Villareal, treballadora social

Enllaços d'interès