logo Sant Pere Claver - Fundació Sanitària

Memòria
2012

Benvinguda

Benvinguts a la Memòria 2012 de Sant Pere Claver - Fundació Sanitària, entitat privada sense afany de lucre amb vocació i finançament públic, creada l'any 1948. De llarga tradició i arrelament al districte de Sants-Montjuïc presta serveis de cobertura pública en salut mental, en proves complementàries i al·lergologia. A nivell privat disposem d'una Clínica Dental i d'un servei d'Oftalmologia.

Conjuntament amb la Lluís Artigues - Fundació Tutelar i Sant Pere Claver - Fundació Serveis Socials integren el Grup Sant Pere Claver, conjunt d'entitats amb compromís socials i amb un origen fundacional comú.

L'any 2012 la institució ha experimentat una diversificació important de la seva cartera de serveis sobretot gràcies a la gestió de la Residència Tres Pins per a Discapacitats Intel·lectuals amb Trastorn de Conducta. Aquest nou recurs significa un pas important en la consolidació dels serveis socials del Grup Sant Pere Claver especialment adreçats a malalts mentals, discapacitats intel·lectuals, persones sense sostre i altres col·lectius amb risc d'exclusió social.

La Fundació Sanitària ha realitzat aquest any un total de 105.000 visites anuals i 29.000 pacients, compta amb 156 professionals de diferents disciplines multidisciplinars que treballen en més de 30 programes especialitzats i 5 equipaments en el nostre territori de referència. La nostra raó de ser segueix sent ara més que mai: prioritzar l'atenció de les persones en risc d'exclusió social, amb especial atenció a la salut mental, la discapacitat intel·lectual i les persones sense sostre.

El nou Pla Estratègic 2012-15 ha establert les gran línies de treball per la fundació i la resta d'entitats que integren el Grup Sant Pere Claver on convé remarcar la voluntat de consolidar el creixement, en un context econòmic i social altament complex. Ens caldrà la màxima eficiència, innovació i compromís per tal de poder seguit atenent, necessitats creixents amb recursos econòmics escassos.

Internament i des de tots els àmbits i òrgans de la institució hem assumit esforços i sacrificis individuals i col·lectius però preservant la qualitat del servei i atenció als usuaris i familiars. De ben segur que durant els propers anys haurem de seguir treballant en aquesta línia reforçant, també, accions d'apoderament i corresponsabilitat creixent dels usuaris.

Confiem que aquesta Memòria 2012 amb el recull dels fets més rellevants de l'any sigui del teu interès i restem oberts als vostres comentaris per tal de millorar la nostra activitat diària.

Endavant!

Pere Benito, President Carles Descalzi, Gerent

© Sant Pere Claver 2012  |  Avís legal  |  Mapa del lloc disseny: martasdesign.com