Logo Sant Pere Claver - Fundació Sanitària

Memòria
2011

Reptes de futur

1. Ampliar i millorar l'oferta assistencial i de prevenció
En els darrers anys la institució ha anat creixent, consolidant i diversificant la seva cartera de serveis amb voluntat de seguir oferint resposta als col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió. En aquest sentit, estem treballant per ampliar l’oferta assistencial a nous equipaments de caràcter residencial al nostre territori de referència adreçats a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn de conducta.

Per altra banda, la institució també es planteja com a repte de futur desplegar programes de sensibilització destinats a l'educació sanitària amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de la població que atenem i com a servei complementari a l'assistència tradicional. Millorar el seu coneixement sobre hàbits saludables i incidir en la prevenció seran qüestions claus que abordarà la institució a partir de 2012.

2. Noves fonts de finançament i aprofitar sinèrgies per optimitzar els recursos
La situació econòmica i financera, així com un context sanitari complicat obliga a la institució a diversificar i apostar per noves fonts de finançament i captació de fons. Per tant, l’entitat iniciarà a partir de 2012 una nova via de patrocini i mecenatge amb l'objectiu de seguir mantenint la viabilitat d'alguns programes assistencials que ja no compten amb les subvencions o fons tradicionals, però que s'han convertit en un servei imprescindible per a les persones que atenem.

Així mateix, la institució ha previst aprofitar sinèrgies i economies d'escala per optimitzar els recursos actuals per reforçar la nostra missió i ser coherents amb la nostra trajectòria històrica i de compromís envers els nostres usuaris i pacients. És en aquest sentit que s’avaluaran possibles línies d'activitat mèdica a nivell privat.

3. Ampliar i adequar els equipaments
En els propers anys, Sant Pere Claver vol ampliar i adequar les actuals instal·lacions en el territori de referència per seguir oferint una assistència de qualitat als nostres pacients i usuaris. Disposar de noves ubicacions i espais pel CSMA de Sants i posar en marxa noves instal·lacions per a persones en risc d'exclusió social seran noves oportunitats i espais per seguir creixent de forma harmònica i eficient.

4. Potenciar la projecció externa
Durant aquest any, la institució s'ha introduït a les xarxes socials com a estratègia de comunicació externa i ha seguit impulsant la publicació trimestral del seu butlletí electrònic "Sentits" des de la pàgina web. En els propers anys, l'entitat té com a repte de futur consolidar la seva presència als social media, desplegar nous portals web 2.0, crear un blog de notícies que canalitzi totes les novetats de l'entitat i promocionar la redacció d'articles per part de tot l'equip de professionals sobre temes que preocupen i interessen a la població. La comunicació fa un pas endavant i té com a objectiu oferir informació que millori i acosti el coneixement i la salut als seus públics objectius.

5. Promoure la Responsabilitat Social Corporativa Sant Pere Claver ha estat de sempre una institució amb vocació comunitària i compromesa amb els seus usuaris, familiars i l'entorn més proper, concretament al barri del Poble Sec i al Districte de Sants-Montjuïc.

La institució inicia el seu camí en la responsabilitat social per generar relacions de confiança, diàleg, transparència i legitimitat envers les expectatives i necessitats dels seus grups d'interès. Més enllà de la seva praxis com a fundació sanitària, la institució vol impulsar una política de RSC que incideixi i beneficií directament als seus professionals (àmbit intern), als usuaris, familiars i veïns (àmbit extern o territorial) i al medi ambient i sostenibilitat (àmbit global).

6. Ampliar l'oferta docent i integrar la recerca Sant Pere Claver - Institut Docent durant aquest 2011 s'ha consolidat com l'òrgan docent amb vocació i compromís social, vinculació i proximitat que canalitza, proveeix i projecta el coneixement i l'expertesa dels equips de professionals des d'una visió interdisciplinària com un espai de formació propi i especialitzat.

En els propers anys la institució té previst integrar l'activitat de recerca en la clínica i les necessitats dels pacients i dels serveis com a eina essencial de millora, de reciclatge i de qualitat, així com seguir impulsant acords de col·laboració, assessorament i consultoria amb diverses universitats com la UAB, amb el finançament d'entitats públiques i privades d'àmbit nacional i internacional. La institució s'especialitzarà i participarà en estudis de la mà de les universitats catalanes pioneres i sota el lideratge i patrocini de la Generalitat.© Sant Pere Claver 2012  |  Avís legal  |  Mapa del lloc disseny: martasdesign.com