Si no veus correctament aquest email si us plau fes clic aquí
Sant Pere Claver - Fundació Sanitària i Creu Roja

Nota de premsa
07/07/2016

Donem cobertura dental als infants més vulnerables

Inici de la campanya #AjudalsaSomriure per als infants vulnerables

La Fundació Sant Pere Claver i la Creu Roja oferiran assistència odontològica gratuïta a infància en risc d’exclusió

  • Es pot col·laborar en la campanya de micromecenatge a www.ajudalsasomriure.org o a www.elmeugradesorra.org amb l’objectiu d’atendre fins a 300 infants.

  • Es faran tractaments odontològics bàsics, com intervencions d’higiene, obturacions, endodòncies o mantenidors d’espai.

  • La clínica dental de Sant Pere Claver ofereix cobertura a persones en risc d’exclusió social, que ja representen la meitat de les primeres visites.

  • El 81,4% de persones en risc d’exclusió social no podem pagar-se els tractaments dentals.

Sant Pere Claver – Fundació Sanitària i la Creu Roja han llançat la campanya de recollida de fons #AjudalsaSomriure per tal d’oferir assistència odontològica bàsica de qualitat gratuïta a infants pacients que, arran de la situació socioeconòmica familiar, no hi tenen accés per cap altra via.

La campanya de sensibilització i micromecenatge #AjudalsaSomriure és accessible en diferents canals en línia, com ara les xarxes socials, el lloc web www.ajudalsasomriure.org , o bé al portal
www.elmeugradesorra.org per recaptar fons que es destinaran a cobrir aquests tractaments dentals a nens i nenes en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió social.

El llançament de la iniciativa solidària ha coincidit amb la signatura de l’acord, el 7 de juliol de 2016, entre Carles Descalzi, gerent de la Fundació Hospital Sant Pere Claver, i Josep Quitet, president provincial de la Creu Roja a Barcelona.

Atenció i derivació dels infants pacients

D’una banda, Sant Pere Claver - Fundació Sanitària atendrà gratuïtament a la Clínica Dental fins a 300 nens i nenes les famílies dels quals es trobin en una situació de risc d’exclusió social.

L’assistència que se’ls oferirà consisteix en tractaments odontològics bàsics, com ara intervencions d’higiene per indicació periodontal no estètica, obturacions en dents de llet o permanents, endodòncies o mantenidors d’espai. El 50% de les primeres visites de la clínica dental ofereixen atenció odontològica a persones vulnerables, una aposta dels darrers anys per ampliar la vessant social.

De l’altra, la Creu Roja s’encarregarà de seleccionar i de derivar aquells infants pacients que vinguin derivats dels CAP dins de l’àrea metropolitana de Barcelona, segons les necessitats entre les persones en risc d’exclusió que no poden assumir aquests tractaments.

De les persones ateses per la Creu Roja a Catalunya en els programes de lluita contra la pobresa, el 81,4% que presenta problemes bucodentals afirma que no se’n pot costejar el tractament.

Descarrega el pòster de la campanya
Descarrega les fotos de la visita i el conveni

Per a més informació:

Sant Pere Claver – Fundació Sanitària
Júlia Ribó
670 098 544 · jribo@fhspereclaver.org
Creu Roja a Catalunya
Òscar Velasco
618 78 08 83 · oscar.velasco@creuroja.org

Comparteix:  

Em vull donar de baixa del butlletí | Vull donar-me d'alta per rebre el butlletí

Abans d'imprimir aquest correu electrònic, pensa bé si és imprescindible fer-ho. El Medi Ambient és cosa de tots.