Foto:


Colònies d’estiu per conèixer l’asma i l’al·lèrgia

27 anys d’educació sanitària en el lleure

NOTA PREMSA · maig 2016

Les colònies d’estiu per conèixer l’asma i l’al·lèrgia, organitzades per Sant Pere Claver Fundació Sanitària, celebraran 27 anys aquest estiu. Es tracta d'una iniciativa única i pionera, que a dia d'avui ha atès a més de 2000 nens i nenes entre 8 i 14 anys amb l'objectiu de fer educació sanitària, ensenyant tot allò que cal saber per dur un autocontrol de la malaltia i fer una vida completament normal.

El Dr. Lucas, cap del Servei d'Al·lèrgia explica que: "l’asma és la malaltia crònica més freqüent a l’edat infantil (al nostre país es calcula que afecta a un 10% de la població pediàtrica), però és una malaltia agraïda. Si el pacient la tracta bé, la malaltia et tractarà bé. És per això, que l’actitud de qui la pateix pot influir de manera determinant en l’evolució i per això és important conèixer-la" afirma. Per la seva banda, l’al·lèrgia infantil afecta un 25% de la població i el millor tractament és conèixer els elements al·lergògens i saber com evitar-los. En els pacients més joves, l’asma i l’al·lèrgia van sovint de la mà.

Educació Sanitària

"L’al·lèrgia infantil afecta un 25% de la població i el millor tractament és conèixer els elements al·lergògens per evitar-los"L’objectiu d’aquestes colònies és demostrar que cap d’aquestes malalties no ha d’impedir fer una vida normal. La colònia no és un balneari per nens malalts. Fer educació sanitària d’un pacient jove, separats per una taula i una bata blanca no és una bona tàctica. Si un aprenentatge es planteja en forma de joc explica el Dr. Lucas: "la predisposició és més gran i els resultats obtinguts són millors". És per això que, des de la Sant Pere Claver Fundació Sanitària, s’aposta pel lleure a l’hora de fer educació sanitària. D’aquesta manera, no només s’aprèn allò necessari sobre la nostra malaltia, sinó que també es gaudeix de tot el que defineix qualsevol colònia d’estiu: el treball en equip, l’autonomia personal, el contacte amb la natura o l’adquisició d’hàbits saludables, entre molts d’altres.

Aquesta iniciativa de Sant Pere Claver Fundació Sanitària, ha estat guardonada amb el premi Jaume Suñol Blanchart de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears “per anar dirigit a una població especialment vulnerable que es pot beneficiar d’una informació científicament contrastada sobre la seva malaltia. D’altra banda, el premi s’atorga també com a reconeixement de la feina realitzada per aquest grup al llarg de quasi vint anys de promoure l’autonomia dels nens amb asma”. Després d’haver ensenyat a conviure amb l’asma a prop de 2000 nois o noies, l’any passat les colònies van ampliar el seu programa educatiu incloent també nens i nenes amb al·lèrgies alimentàries i al làtex. Després de l’èxit de l’ampliació, les colònies segueixen amb el doble programa i continuen endavant celebrant el seu 25è aniversari.

"L’actitud davant una malaltia com l’asma o l’al·lèrgia és determinant en el seu tractament" "Si un aprenentatge es planteja en forma de joc, la predisposició és més gran i els resultats obtinguts són millors" "Més de 2000 nois i noies ja han viscut aquesta experiència que enguany celebra el seu 25è aniversari. "


Dates: del 21 al 30 de juliol de 2014
Reunió de pares: 10 de juliol a les 19 hores, a SPC Fundació Sanitària
Destinació: Casa de colònies l'Armentera


Foto:


Mitjans de comunicació
Júlia Ribó: comunicacio@fhspereclaver.org
Tel: 93 44233950

Materials multimèdia
Vídeos - Web - Flyer - Notícia

Informació Servei d’Al·lèrgia
Sant Pere Claver Fundació Sanitària
Servei d’Al·lèrgia
C. de Vila i Vilà 16. 08004 Barcelona 93 442 39 02 – 93 442 39 03
Més informació sobre les colònies: info@coloniesasmaialergia.com


C. Vila i Vilà, 16 08004 Barcelona  |  Tel. 93 442 39 03
info@spcsalut.org  |  www.spcsalut.org