lacapsula

Recomanacions per fer un bon ús de les noves tecnologies en l'adolescència

Fer una bona gestió implica conèixer les eines, fer un
ús adequat i facilitar estratègies als nois, pares i mestresAnna Villanueva Garcia. Psicòloga i psicoterapeuta.
Hospital de Dia per a Adolescents. Sant Pere Claver - Fundació Sanitària

En l'adolescència sorgeix la necessitat d'establir noves relacions i el sentit de pertinença a un grup: ambdues són claus per al bon desenvolupament dels joves. Internet i les noves tecnologies en general s'han convertit en el perfecte facilitador d'aquestes interaccions socials i dels grups d'amics virtuals. Però cal tenir present que també hi ha riscos en la seva utilització i pot generar mals usos.

E

n l'actualitat internet i les noves tecnologies són eines imprescindibles en la nostra societat. Les darreres generacions contemplen la tecnologia des d'una perspectiva diferent a la dels adults doncs han nascut amb ella. Tenen molta facilitat per utilitzar-la i sense ella en el seu entorn els hi seria molt complicat de moure's, relacionar-se i passar el seu temps d'oci.

Sota aquesta perspectiva, l'ús de la tecnologia -a la vegada que també és molt beneficiosa i està al darrera de molts dels avenços que han fet progressar a la societat en els darrers anys en diferents disciplines- ha fet sorgir un mal ús i molts abusos. Com tot, s'ha d'aprendre a utilitzar-la i fer-ho de forma correcta. De la mateixa manera que passa amb el cotxe: pot ser un instrument perillós però si es respecten els senyals, la velocitat o es prenen les mesures de seguretat adients com l´ús del cinturó –per exemple-, els riscos són molt menors.

"Cal promocionar altres formes de relacions socials entre iguals, més pròximes i reals com les sortides amb amics o fer esport"

Consells per fer un bon ús de les noves tecnologies

La prevenció en l'ús de la tecnologia es converteix en un element fonamental quan es tracta de menors. En aquest article, us proposem una sèrie de consells per poder incorporar en el dia a dia:


Referències bibliogràfiques


C. Vila i Vilà, 16 08004 Barcelona  |  Tel. 93 442 39 03
info@spcsalut.org  |  www.spcsalut.org